Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Goed handenwassen blijft heel belangrijk

Afgelopen winter weinig griep en verkoudheid

Het blijft een belangrijk punt van aandacht, het belang van goede handhygiëne. Simpelweg goed de handen wassen voor of na bepaalde handelingen en op de momenten dat de handen niet (hygiënisch) schoon zijn. Het is eigenlijk heel logisch maar het blijft belangrijk om hier aandacht aan te blijven schenken, zodat dit ook werkelijk gebeurd. Dat begint al op basisscholen waar je dit veel kinderen echt aan moet leren. Helaas tonen diverse onderzoeken en ook ieders eigen ervaringen aan dat er mensen zijn die zelfs na een toiletbezoek de handen niet wassen. Vorig jaar is er door de basismaatregelen tegen Corona, waaronder het vaak en goed wassen van de handen, iets gebeurd dat het belang van goede handhygiëne niet duidelijker kan aantonen. Er is namelijk helemaal geen griepgolf ontstaan, en er is ook weinig overlast geweest van verkoudheidsvirussen en RS- en Noro-virussen. En natuurlijk hebben de lockdown in de winter en het afstand houden hier ook aan bijgedragen.

 

Goede handhygiëne een must

In sectoren waar voedselveilig gewerkt moet worden zoals de Horeca en de Foodindustrie is het belang van goede handhygiëne, namelijk het goed wassen met zeep en daarna desinfecteren van je handen, volkomen duidelijk. Dit om daarmee te voorkomen dat er door direct contact met voedsel pathogene (ziekmakende) bacteriën, schimmels, gisten of virussen in het voedsel terecht komen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de complete zorgsector, de paramedische wereld en de toeleveringsketens hiervan.
Door onderling contact, het aanraken van oppervlakken, toiletbezoek en contact met zieke patiënten kunnen er besmettelijke ziekten of ziekmakende micro-organismen worden overgebracht.
Het is dus letterlijk van levensbelang dat de werkomgeving en de instrumenten hygiënisch schoon zijn. En dat er indien nodig Persoonlijke Beschermingsmiddelen worden gebruikt en de handen na elke behandeling goed en op de juiste manier worden gewassen en gedesinfecteerd, bijvoorbeeld met Ecolab Spirigel Complete.

 

Blijf nu ook regelmatig uw handen wassen

Door toedoen van Covid-19 en de adviezen van de overheid hiertegen is er vorig jaar een gedragsverandering ontstaan ten opzichte van de tijd daarvoor. Namelijk dat iedereen er weer bewust van is geworden hoe belangrijk het is om regelmatig en goed de handen met handzeep te wassen, bijvoorbeeld met onze Handzeep Euro Foam. Na het toiletbezoek, voor contact met voedsel en de voedselbereiding, voordat je gaat eten, na contact met vuile of onhygiënische oppervlakken en bij zichtbare vervuiling. Het afgelopen jaar werden er bij supermarkten, campings, winkels, sportcentra en bedrijven veel mogelijkheden geboden om de handen te kunnen wassen met handzeep of ze te kunnen desinfecteren met een handdesinfectiemiddel. Helaas zakt dit sinds afgelopen zomer wat in en zijn de wasgelegenheden met zeepdispensers weggehaald en staan de desinfectiezuilen soms ongebruikt in een hoek. Maar we zitten op dit moment niet alleen in een nieuwe golf van coronabesmettingen ook zijn er nu veel besmettingen met RS- of andere verkoudheidsvirussen en met griep.

Wola adviseert daarom om het vol te blijven houden om vaak de handen te blijven wassen en te drogen met handdoekpapier en ze indien nodig, of bij gebrek aan water en zeep te desinfecteren. Dit is echt belangrijk voor een goede gezondheid en biedt bescherming tegen infecties en besmettelijke ziektes door contact met oppervlakken of door fysiek contact.

 

En houd u aan de basisregels

Naast het wassen van handen is het belangrijk dat we ons ook aan de andere basisregels blijven houden. Want helaas hebben we deze pandemie nog niet achter ons kunnen laten. Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis en laat u testen bij klachten. En zorg ook voor voldoende frisse lucht, u kunt hier meer over vinden in ons artikel over goed ventileren.

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over handhygiëne of het reinigen en desinfecteren van oppervlakken. Neem gerust contact met ons op via 050-3129685 of voor een afspraak met één van onze hygiëneadviseurs.
Meer nieuws


07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroep

10 Mar 2021
Een fris en goed begin

06 Jan 2021
Handen drogen met papier

15 Oct 2020
Goed ventileren voor zuivere lucht

21 Aug 2020
Beter schoon met microvezelDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.