Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Goed ventileren voor zuivere lucht

Waarom ventileren

Goed ventileren is tegenwoordig extra belangrijk. Door goede ventilatie ververs je de vervuilde lucht in een huis of gebouw met schone lucht. Vroeger toen energie besparing nog niet zo belangrijk was en er nog niet zo goed gebouwd werd, gebeurde dit als het ware nog permanent door kieren en spleten. Tegenwoordig zijn gebouwen zeer goed geïsoleerd in het belang van het klimaat en kostenbeheersing. Daarom is het tegenwoordig zeer belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Het aanzuigen van verse, schone en zuurstofrijke lucht en het afvoeren van vervuilde lucht. De lucht in een gebouw vervuilt namelijk tijdens het gebruik door de aanwezigheid van mensen. Daardoor vervuilt de aanwezige lucht met CO2, vluchtige stoffen, vocht, stof, vrijkomende stoffen uit materialen en door ziekmakende micro organismen.

 

Gezond binnenklimaat

Mensen die gevoelig zijn voor benauwdheid, met astma of die allergieën hebben, weten hoe belangrijk dit is voor hun gezondheid. Een gezond binnenklimaat is simpelweg heel erg belangrijk voor een goede gezondheid en om je fit te voelen. Zowel op het werk, op een school of bijvoorbeeld een zorginstelling, maar ook in een woonhuis. Het is zaak dat er voldoende zuurstof aanwezig is en een zo laag mogelijke concentratie CO2 en vrijkomende gassen uit meubels, panelen en materialen. En dat de werk en leefruimten niet vochtig zijn waardoor er groei van gisten en schimmels gaat ontstaan. Dat er zo weinig mogelijk stof en pollen in een ruimte zweven. En dat er zo weinig mogelijk pathogene (ziekmakende) bacteriën en virussen in de lucht zweven. Voor een gezond binnenklimaat is goede ventilatie (verversing van de lucht) van groot belang!

 

Manieren van ventileren

Het luchten door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten is de beste vorm om de lucht in een ruimte snel volledig te verversen. Maar dat is natuurlijk niet overal, en ook niet het hele jaar door te realiseren. Ventileren kan op natuurlijke wijze door roosters, het openen van ramen en door toevoer- en afvoerkanalen. Maar het kan ook meer gecontroleerd worden uitgevoerd door gebruik van mechanische afvoer, of mechanische aan- en afvoer. De afvoer van vervuilde lucht kan dan eventueel nog vraaggestuurd  worden geregeld. Mechanische en daardoor gecontroleerde aan- en afvoer van verse lucht is noodzakelijk om in grotere gebouwen een goed en gezond binnenklimaat te creëren om bovengenoemde redenen. Wanneer er sprake is van recirculatie zoals bij een airconditioningsysteem is er geen sprake van ventilatie, er komt dan namelijk geen verse schone zuurstofrijke lucht binnen. Wel biedt Wola vanaf nu een mobiele luchtzuiveraar aan voor ruimten tot 250 M2, die de aanwezige lucht volledig filtert met een Hepa13 filter. En daarbij de schadelijke virussen en bacteriën doodt door middel van een op het filter gerichte UV-C lamp. Deze Excentr Air 250 luchtzuiveraar kan de in een ruimte aanwezige lucht volcontinu zuiveren van aanwezige virussen waaronder Covid-19, bacteriën en andere ongewenste stoffen en deeltjes. Een soortgelijke techniek van luchtfiltering met Hepa13 filters wordt gebruikt in vliegtuigen, waar de lucht met hoge snelheid van boven naar beneden wordt afgezogen en gefilterd.

 

Goed schoonmaken, ook voor een gezond binnenklimaat

Ook is goed en vaak schoonmaken voor het creëren van een gezond werk en leefklimaat van groot belang. Door het gebruik van een goede stofzuiger zoals de Cleanfix S07 Plus met Hepa filter verwijder je stof dat fungeert als drager van ziekmakende micro-organismen. Vaker en goed stofzuigen voorkomt dat het vuil, stof en deeltjes uit bijvoorbeeld vloerbedekking of bekleding in de lucht terecht komen. Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van tafels en meubilair, wanneer dit voldoende en goed gebeurt, wordt vuil en stof als drager van micro organismen verwijderd, wat de kwaliteit van het binnenklimaat ten goede zal komen. Eventueel kunt u bepaalde contactpunten dan daarna of tussentijds nog hygiënisch reinigen met Ecolab Incidin Oxy Wipes, Incides N of met Wecoline Clean 'n Easy desinfectiedoekjes.
Meer nieuws


23 Jun 2022
Het beste schoonmaakresultaat

21 Apr 2022
Investeer in fitte en gezonde werknemers

23 Mar 2022
Koop nu voordelig in

04 Feb 2022
Voorkom schimmels in de vaatwasmachine

07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroepDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.