0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Groot assortiment duurzame schoonmaakproducten

Gemakkelijk verantwoorde keuzes maken 

Doordat wij een zeer ruim assortiment schoonmaakmiddelen met een Ecolabel aanbieden van toonaangevende fabrikanten die voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame schoonmaakmiddelen, is het heel eenvoudig om bij Wola duurzame keuzes te maken. Onze schoonmaakmiddelen zijn overwegend concentraten en hoogconcentraten van hoge kwaliteit van Wola, Ecolab en Christeyns met het Cleanright EU, het Nordic Swan Ecolabel of het EU Ecolabel. Die goed en veilig te gebruiken zijn met behulp van doseersystemen waardoor er geen verspilling ontstaat. De concentraten en hoogconcentraten schoonmaakmiddelen  worden geleverd in navulverpakkingen waardoor er zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen en transportbewegingen nodig zijn. De verpakkingsmaterialen waarin onze schoonmaakmiddelen worden geleverd zijn allemaal volledig recyclebaar nadat ze gespoeld zijn. En de dozen en vulmaterialen zijn gemaakt van papier en karton en kunnen ook volledig worden gerecycled. Om het u gemakkelijk te maken staat het logo van het betreffende Ecolabel bij elk product waar een Ecolabel of certificaat aan toegewezen is.

 

Schoonmaakmaterialen van gerecyclede grondstoffen 

Ook steeds meer Wola schoonmaakmaterialen worden gemaakt van gerecycled materiaal. Natuurlijk worden veel afvalzakken al gemaakt van gerecycled plastic of van dunner sterker materiaal. Maar wij leveren tegenwoordig ook steeds meer werkmaterialen van gerecycled kunststof zoals een complete rolemmer duo. Onze Coral gripmatten voor buiten worden van gerecycled materiaal gemaakt en ook de Forbo Coral Welcome schoonloopmatten worden geheel uit gerecyclede PET flessen en visgaren geproduceerd. En ook onze Award winning schrobpads worden uit gerecyclede PET flessen geproduceerd net als onze nieuwe Wecoline Fullcycle microvezeldoeken. Die worden zelfs niet alleen van ingezamelde PET flessen gemaakt maar kunnen later ook weer volledig als PE grondstof worden hergebruikt. 

 

Hygiënepapier met Ecolabel en FSC keurmerk 

Wola levert toiletpapier, handdoekpapier en handdoekrollen voor alle soorten dispensers en automaten. Natuurlijk kunt u vanuit de duurzaamheidsgedachte kiezen voor een toiletrol of vouwhanddoekje van gerecycled papier. Maar ook veel van de door ons aangeboden handdoekrollen, toiletpapier en vouwhanddoekjes voeren het EU Ecolabel en of het FSC keurmerk, dus u heeft altijd een duurzame keuze. 

 

Reinigen zonder chemie 

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om  duurzaam te reinigen zonder het gebruik van chemie. Dat kan natuurlijk al heel lang met een Karcher koudwaterhogedrukreiniger. Maar ook is het in sommige situaties mogelijk om vloeren schoon te maken met alleen water en diamantpads. Of door gebruik te maken van ultra sone geluidsgolven zoals met de Wecoline BubbleFlush of de dagelijkse schoonmaak te doen met behulp van het Tersano ozonwater systeem. 

 

Wola wasmiddelen en vaatwasmiddelen ook duurzaam 

De Wola waspoeders bevatten al sinds 2009 complexbinders van de 3e generatie in plaats van fosfaten en zeolieten, en lopen daarmee al sinds lange duur vooruit op de eisen zoals die o.a. door Green Key worden gehanteerd. Daarnaast voeren onze vloeibare wasmiddelen Wolo en Primo het Cleanright EU Ecolabel en bieden wij natuurlijk ook een breed scala aan Christeyns en Ecolab  Ecolabel vaatwasmiddelen en Eco vaatwastabletten. 

 
Duurzaam transport met Transmission 

Het leveren van de producten doen wij al sinds het begin van deze eeuw met Koopman TransMission, dit is effectiever en daardoor veel beter voor het milieu dan in eigen beheer. Ook zit het Wola magazijn in het pand van Koopman TransMission waardoor er om te beginnen al geen afhaalbeweging plaats hoeft te vinden. TransMission is een netwerk van partners door heel Nederland die vanuit hun werkgebied fungeren als Hub voor het distribueren en ook weer inzamelen van goederen. Zo rijden er nooit vrachtwagens of bussen met Wola schoonmaakproducten heen en vervolgens weer leeg terug, en hoeft er ook nooit met halfvolle wagens gereden te worden. Daar waar mogelijk en in stadscentra wordt er al zoveel mogelijk met elektrische bussen geleverd. En natuurlijk gebeurd dit Lean and Green, Koopman TransMission legt de resultaten, plichten en ambities hiervoor vast in hun meerjarige sustainability rapport.




Meer nieuws




Vraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2024. Ontwikkeld door Custom Website