Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Handen drogen met papier

Papieren handdoekjes zijn het meest hygiënisch

Het afgelopen jaar is er in Europa als gevolg van de Covid-19 pandemie meer aandacht gekomen voor betere handhygiëne. Helaas wordt er bij de schoonmaak vaak teveel gekeken naar de kosten en te weinig naar wat het oplevert. Namelijk een nette en veilige omgeving, werkplek of sanitair dat een prettiger gevoel geeft en de kans op overdracht van ziekmakende micro-organismen kleiner maakt. Als leverancier van een groot assortiment in zeepdispensers en handdoekautomaten hebben we bij Wola gemerkt dat hier op dit vlak verandering in is opgetreden. Inmiddels is het belang van goed en regelmatig wassen en drogen van de handen wel duidelijk geworden. Voor een goed resultaat is het belangrijk om de handen te wassen met een handwaslotion (vloeibare handzeep) en de handen daarna goed te drogen met papier. Volgens onafhankelijk onderzoek van de VSR (Vereniging Schoonmaak Research) is het gebruik van papieren handdoekjes, waar je het vocht en de achtergebleven micro-organismen extra goed mee weghaalt de meest hygiënische keuze!

 

Drogers leiden tot een toename van bacteriën

In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om drogers op te hangen. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen te benoemen op het gebied van verbruik, en de droger raakt niet leeg. Maar er zijn een aantal nadelen aan het gebruik van drogers en het grootste daarvan is de hygiëne. De ouderwetse hete lucht droger gebruikt veel stroom, en het duurt te lang waardoor de handen niet goed droog worden. Daarnaast blaas je warme lucht op vochtige handen, warmte en vocht vormen de ideale omstandigheden voor groei van bacteriën, gisten en schimmels. Testen hebben uitgewezen dat het aantal micro-organismen op de handen daardoor toeneemt. Bij het gebruik van jetdrogers wordt er geen warme lucht maar koude lucht met meer dan 600 km per uur tegen de natte handen geblazen. Met als gevolg dat vocht en vuil zich in een omtrek van 3 meter verspreiden. Een besmet persoon kan dus iedereen in de buurt besmetten. Door het gebruik van een jetdroger wordt je blootgesteld aan micro-organismen. Ook zijn de handen vaak nog niet echt droog, en komt er veel vocht en vuil op de vloer bij een droger. Dat komt de hygiëne niet ten goede en kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Een ander groot nadeel van drogers in een sanitaire ruimte is dat door de mindere hygiëne en het residu van vocht de contactpunten sneller en meer besmet raken.

 

Katoenen of cellulose handdoekrollen drogen ook goed

Na het handen wassen kunnen de handen ook goed worden gedroogd met een katoenen of cellulose handdoekrol. Voordeel van dit systeem is dat je geen afval in je sanitair hebt, het is vaak wel het meest kostbare systeem. Door de wrijving van het textiel tijdens het drogen treed daarnaast ook nog een reductie van bacteriën op. Er treedt vaak wel makkelijk contact met de dispenser op tijdens het trekken of drogen, en er zijn continue contactpunten in het mechaniek. Ook trek je het vocht en vuil met de gebruikte rol mee de automaat in, waar je een ophoping van vocht en vuil krijgt. Om die reden zijn handdoekrolautomaten in de Foodindustrie en in professionele keukens niet meer gewenst. Ook wordt het opnamevermogen van het katoen door het vele malen wassen steeds minder. Om die reden kunt u bij gebruik van dit systeem dan beter voor eenmalig te gebruiken Non-woven handdoekrollen kiezen.

 

Handdoekpapier heeft de beste werking

Zoals al vaker in diverse onderzoeken is aangetoond heeft het gebruik van handdoekpapier na het handen wassen de beste en meest hygiënische werking. Dit door het goede en snelle absorptievermogen van handdoekpapier, gecombineerd met het feit dat je met het vocht ook de achtergebleven verwijderbare bacteriën, gisten, schimmels en virusdeeltjes weghaalt. En je dit daarna volledig weggooit in een afvalbak. Het is dan wel belangrijk om éénmalig te investeren in goede zeepdispensers, vouwhanddoekautomaten of tear and go handdoekautomaten en goede ruime afvalbakken met een open inworpopening. Zodat de gebruiker makkelijk een Z-vouw of multifolded handdoekje of 1 of 2 velletjes van de papieren handdoekrol kan pakken. Door nu te kiezen voor goede en mooie dispensers in uw sanitair of bij een wasbak, bereikt u het hele jaar door betere handhygiëne en een goede uitstraling. In een bedrijf of instelling vermindert u door lagere overdracht van pathogene (ziekmakende) micro-organismen tevens verzuim door griep, coronavirussen en verkoudheid, en dus ook kosten. Een net, gebruikersvriendelijk en fris sanitair leidt ook tot een prettigere ervaring van gasten, bezoekers en werknemers. En meer tevreden gasten of werknemers, wie wil dat nou niet?

 

 

 
Meer nieuws


23 Jun 2022
Het beste schoonmaakresultaat

21 Apr 2022
Investeer in fitte en gezonde werknemers

23 Mar 2022
Koop nu voordelig in

04 Feb 2022
Voorkom schimmels in de vaatwasmachine

07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroepDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.