Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Griep, minder onschuldig dan u denkt

Waarom u griep en verkoudheid zou moeten willen voorkomen

Elk jaar krijgen we er in de wintermaanden weer mee te maken, griep en verkoudheid. De ene keer een wat mildere variant, maar helaas soms ook stammen waar je behoorlijk ziek van kan zijn. De meeste influenza soorten gedijen het best wanneer het koud is, dus ook bij droog winterweer. Een neusverkoudheid kunt u altijd oplopen, maar ’s winters en vooral wanneer het guur en vochtig is zal de kans op besmetting groter zijn. Ook zitten we in de winter met zijn allen vaak meer binnen, en veelal bij elkaar waardoor de kans op besmetting groter is. Mede daardoor zijn de pieken vaak het heftigst na een vakantieperiode wanneer de scholen en bedrijven weer gaan starten. Kunt u voorkomen dat u griep krijgt of verkouden wordt? Helaas kan Wola daar niet voor zorgen. Maar er zijn wel een aantal factoren waar u zelf wat aan kunt doen, waardoor u de kans kunt verkleinen om ziek te worden. En wie vindt het nu fijn om ziek te worden?

 

Risico’s voor de volksgezondheid

Een verkoudheid zien we vaak als iets onschuldigs, het is ook een virusinfectie maar dan van het neuslijmvlies. Vaak geen reden genoeg om ziek te zijn, maar van een stevige verkoudheid kun je toch  behoorlijk last hebben. Je kan er ook koorts door krijgen en het kan soms lang duren. In het slechtste geval kan er een luchtweginfectie of een longontsteking achter weg komen.

Bij de griep zijn er meerdere factoren waardoor de mate waarin je ziek wordt kan verschillen. Er zijn stammen waar je erg ziek van wordt, en stammen die wat milder zijn. Heb je weerstand tegen een virus uit een stam, zal je beter weerstand kunnen bieden tegen een afgeleide variant van die zelfde stam. Daardoor kun je soms jaren geen griep meer krijgen, maar op een gegeven moment opeens een keer een hele stevige griep. Dat betreft dan een andere stam, zo kan je zelfs wel 2 keer griep krijgen in één seizoen. In 2019 valt het tot nu toe gelukkig mee, maar afgelopen jaar hebben we een stevige griepepidemie gehad met 9500 doden als gevolg. De mensen die overlijden als gevolg van griep zijn vaak mensen met een wat mindere weerstand. We spreken dan vaak wel van een griepje, maar er zijn redenen genoeg om hier al het mogelijk tegen te doen. Daar kan Wola u bij helpen.

 

Impact op uw onderneming of instelling?

U heeft het vast al vaak meegemaakt, als er iemand ziek wordt heeft dat gevolgen in de organisatie.

Maar als er meerdere mensen tegelijk ziek zijn wordt het vaak knap lastig om het werk te kunnen blijven doen. Zeker in een kleiner bedrijf, instelling of op een school. Dat is bij Wola niet anders dan bij u. Hier komt nog bij dat we in 2019 in Nederland te maken hebben met een hele lage werkloosheid van 3.2%, en het bij een heleboel bedrijven, scholen of instellingen al een uitdaging is om alle functies in te vullen.

Wat kunt u hier nu aan doen?

 • Een griepprik aanbieden
 • Voorkomen dat werknemers te snel beginnen bij griep, griep is tot 5 dagen na de eerste symptomen besmettelijk
 • Werknemers thuis laten werken, bijvoorbeeld op de laptop of telefonisch
 • Beter later werk inhalen dan nu te snel komen en collega’s besmetten
 • Onze adviezen over hygiëne opvolgen en uitvoeren

 

Tips en adviezen van Wola voor het voorkomen van griep

 • Probeer je mond te bedekken tijdens hoesten, dit kan het beste in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gooi deze direct weg
 • Probeer contact met je neus en je ogen te vermijden
 • Geef even een keer geen hand wanneer je zelf niet helemaal fris bent
 • Ventileer goed
 • Was je handen regelmatig en goed, zeker als daar aanleiding voor is.
 • Droog je handen goed met papieren handdoekjes
 • Gebruik een alcoholgel als dat nodig is
 • Maak alle contactoppervlakken regelmatig schoon met een Wola interieurreiniger en een schone of disposable microvezeldoek
 • Maak de toiletgroep dagelijks schoon
 • Desinfecteer contactoppervlakken met een desinfectiespray of doekje van Wola wanneer de kans op besmetting aanwezig is.Meer nieuws


21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis

06 Feb 2020
Bijhouden is ....

02 Jan 2020
Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

06 Nov 2019
Hoe een toilet geld op kan leveren

10 Oct 2019
Een schone was heeft invloed op uw gezondheid

04 Sep 2019
U verwacht toch ook dat het schoon is?

08 Aug 2019
Last van vliegen en wespen?© Wola BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.