0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Het beste schoonmaakresultaat

Deze 4 factoren bepalen samen het resultaat

Bij het schoonmaken zijn er altijd 4 factoren die gezamenlijk leiden tot het beste resultaat. Door hier optimaal gebruik van te maken bereik je de beste schoonmaakresultaten met zo weinig mogelijk werk en lage kosten. Gezamenlijk vormen deze 4 factoren de Cirkel van Sinner, ook wel Sinner cirkel genoemd. Deze wetenschappelijke analyse van alle mogelijke schoonmaakprocessen is in 1959 gepubliceerd door de Duitse chemicus Dr. Herbert Sinner die werkzaam was bij Henkel. Deze 4 invloedsfactoren komen in werkelijk elk reinigingsproces voor en worden soms ook wel aangeduid met TACT.

-        Temperatuur

-        Actie (schrobben, compressie of waterdruk, gebruik van
         microvezel, boenen)

-        Chemie ( het juiste product voor het type vervuiling )

-        Tijd (inweek- of contacttijd)

Door deze factoren optimaal te gebruiken bereik je altijd de beste schoonmaakresultaten.

 

Bij het schoonmaken, wassen van kleding of afwassen

In de basis zijn alle 4 factoren voor 25% van invloed op elk reinigingsproces. Of het nu gaat om schoonmaken met de hand of met een schrobmachine of hogedrukreiniger. Of om het afwassen met een vaatwasmachine, wassen van kleding met een wasmachine of bijvoorbeeld het gebruik van een krattenwasser.
Voor een goed resultaat heb je het juiste schoonmaakmiddel of wasmiddel nodig. Je moet dit schoonmaak- of wasmiddel de tijd geven om zijn werk goed te kunnen doen. Je moet boenen, schrobben, spuiten, of een mechanische actie door een machine uit laten voeren en tenslotte de juiste temperatuur kiezen voor de aard van de vervuiling. Het komt altijd terug op deze 4 factoren, steeds in een wisselende grootte van de invloed op het reinigingsproces.

 

Betere resultaten door de factoren beter te gebruiken.

Door 1 of 2 factoren van de Sinner Cirkel extra te benutten worden de resultaten soms beter, soms makkelijker of sneller behaald. Het beste voorbeeld is het schoonmaken van een aangekoekte lasagneschaal. Als je deze direct na het gebruik gaat schoonmaken moet je lang en hard boenen met borstels of schuurpads. Dat kost tijd, energie en is lichamelijk belastend. Laat je deze schaal eerst inweken met afwasmiddel ( chemie + contacttijd ) gaat het schoonmaken een stuk makkelijker en sneller. Gebruik je dan ook nog warm water bij het inweken en afwassen gaat het afwassen (actie) heel makkelijk en heel snel.
En bijvoorbeeld bij een hogedrukreinigingsproces maak je normaal alleen gebruik van de factor mechanische actie, maar Wola en Kärcher zullen altijd adviseren om voor een warmwaterhogedrukreiniger te kiezen voor een beter resultaat. Ga je met een warmwaterhogedrukreiniger dan een voertuig reinigen laat deze dan eerst even voorweken door het aanbrengen van Wola Autocleaner. Dan spuit je hem vervolgens veel sneller en beter schoon.
Door de Sinner Cirkel optimaal te gebruiken tijdens een reinigingsproces wordt je resultaat beter, daarnaast heb je lagere kosten door minder arbeid en een lagere lichamelijk belasting. En dat is tegenwoordig natuurlijk extra belangrijk vanwege de hoge werkdruk en het gebrek aan personeel in de schoonmaaksector.

 

Klachten of problemen om iets schoon te krijgen vaak eenvoudig op te lossen

Wanneer objecten of te reinigen materialen niet goed schoon zijn is de oorzaak bijna altijd te herleiden aan de hand van de factoren van de Sinner Cirkel. Bij een moeilijk schoon te krijgen vloer of object is het zaak om een wat krachtiger of beter schoonmaakmiddel te gebruiken, soms ook in een wat hogere concentratie bij zware vervuiling of een periodieke reiniging. Om vervolgens het te reinigen oppervlak eerst in te zetten en in te weken, en door het gebruik van machines of schrobpads lukt het vervolgens wel om het object goed schoon te krijgen.

Wanneer bijvoorbeeld kratten niet schoon uit een krattenwasser komen geldt hetzelfde. Is de temperatuur goed? De dosering van de KW-reiniger hoog genoeg, zijn de nozzles van de sproeiarmen vrij of loopt de kratbaan misschien iets te snel? Periodiek ontkalken kan dan bijvoorbeeld de oplossing zijn waardoor de nozzles van de sproeiarmen weer volledig open zijn en het element beter verhit zodat de factoren temperatuur en mechanische actie (waterdruk) weer optimaal benut worden.

 

Ook duurzamere processen

Ook de Eco programma’s bij het schoonmaken werken op basis van het feit dat de invloedsfactoren van de Sinner Cirkel beter of anders benut worden.
Ecolabel producten kunnen vaak prima resultaten geven, ook bij lagere temperaturen door juist de duur van het proces fors te verlengen bij bijvoorbeeld was- of vaatwasprogramma’s. Bij een professionele wasmachine daarentegen zal de wastemperatuur juist wat hoger moeten zijn om in korte tijd toch een goed resultaat te behalen met bijvoorbeeld de minder belastende professionele Ecolab Ecobrite wasmiddelen.
Meer nieuws


23 Mar 2022 - Koop nu voordelig inVraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV 2022. Ontwikkeld door Custom Website

Deze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer