Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

Samen werken aan betere kwaliteit

Enkele jaren geleden benaderde een privékliniek voor ooglaserbehandelingen ons voor goed advies op het gebied van het schoonmaken. Ze twijfelden namelijk of ze de schoonmaak moesten uitbesteden of dat ze dit beter zelf konden doen. Wij hebben de klant toen geadviseerd om dit zelf op te pakken en daar heeft deze kliniek naar volle tevredenheid voor gekozen. De reden is namelijk heel simpel, als team kun je samen werken aan betere prestaties en een hogere kwaliteit. Dat geldt voor alle afdelingen en processen binnen een onderneming of organisatie, en dus ook voor het schoonmaken. Goede eigen medewerkers hebben een hogere betrokkenheid, en bij constatering van verbeterpunten of extra uit te voeren schoonmaaktaken kan dit direct uitgevoerd worden.
Onze partner Kärcher ontwikkelt op dit moment een app waarbij gebruikers in een gebouw kunnen melden wanneer er ergens directe schoonmaaktaken gewenst zijn.


Waarom weer zelf doen

Betere kwaliteit van het schoonmaken is dus een belangrijke reden om dit intern te willen doen. Maar er zijn meerdere redenen waarom het steeds vaker gebeurt. De overheid heeft met de oprichting van de Rijksschoonmaakorganisatie hier een grote stap in gezet. Ook zijn er steeds meer scholen die hier plannen voor hebben. En met ingang van 2020 zijn er meerdere ziekenhuizen die zelf weer schoonmaak in eigen beheer gaan doen zoals Nij Smellinghe in Drachten en de Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn. Naast directe grip op de uitvoering en de kwaliteit zijn flexibel kunnen werken en het in huis hebben van de nodige kennis over schoonmaken hier belangrijke redenen voor.


Langere termijnplanning en geen openbare aanbestedingen meer

Bij het schoonmaken van gebouwen bestaat meer dan 90% van de kosten uit de kosten van arbeid. Door zelf weer te gaan schoonmaken valt er een groot gedeelte van de aanbestedingen weg. (waar aanbestedingen van toepassing zijn) Er hoeven dan alleen nog maar middelen en materialen te worden ingekocht, dit zijn eenvoudige aanbestedingen die in sommige gevallen ook meervoudig onderhands gedaan kunnen worden. En door het wegvallen van de termijnen van de aanbesteding kan er meer op langere termijn worden gedacht en geïnvesteerd.


Minder kosten

Normaal gesproken geldt dat alle zaken die worden uitbesteed duurder zijn doordat er een derde partij bij betrokken is. Het zou dus al gauw kunnen leiden tot lagere kosten wanneer je de schoonmaak in eigen beheer doet. Bij grotere organisaties geldt natuurlijk wel dat er ook mensen nodig zijn die de leiding hebben en zaken regelen en faciliteren. Aan de andere kant hoeft er geen tijd en dus geld meer besteed te worden aan discussies over de uitvoering en kwaliteit. En ook niet aan het hele tijdrovende en dure proces van de aanbestedingen. Een ander bijkomend voordeel is dat er bij de facilitaire afdeling goede mogelijkheden zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (weer) aan het werk te helpen. Dit biedt dus goede mogelijkheden voor sociaal en duurzaam ondernemen.


Kunnen wij u helpen?

Mocht u plannen hebben om de schoonmaak in uw organisatie goed en doelmatig op te zetten helpen wij u daar graag bij. Wij kunnen dit doen met goede professionele schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen. Maar ook met gerichte adviezen, schoonmaak- en hygiëneplannen, op maat gemaakte bestellijsten en producttrainingen voor uw schoonmakers. Onze Wola adviseur doet dit graag samen met onze partners Ecolab, Kersia of Cleanfix. Dus bel of mail ons gerust voor een afspraak om dit met u door te nemen.

 
Meer nieuws


06 Jan 2021
Handen drogen met papier

15 Oct 2020
Goed ventileren voor zuivere lucht

21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis

06 Feb 2020
Bijhouden is ....

02 Jan 2020
Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

06 Nov 2019
Hoe een toilet geld op kan leveren

10 Oct 2019
Een schone was heeft invloed op uw gezondheid© Wola BV, 2021. Ontwikkeld door Custom Website.