Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Onderhoud uw schoonmaakmachines

Noodzakelijk voor een goede werking

Iedereen weet dat goed onderhoud noodzakelijk is voor een goede werking van apparatuur, machines en voertuigen. Een auto, CV ketel, keukenapparatuur of ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig en filters, vervuilde of aan slijtage onderhevige onderdelen moeten periodiek vervangen worden. Dat hoef je niemand uit te leggen. Goed onderhoud van machines zorgt voor een betere werking en een beter resultaat tijdens het gebruik. Ook brengt het regelmatig uitvoeren van onderhoud vaak een lager energieverbruik en een langere technische levensduur met zich mee. Zo is het ook met stofzuigers, stofwaterzuigers, veegmachines en schrobzuigmachines. Helaas wordt hier in de praktijk vaak te weinig naar omgekeken waardoor schoonmaakapparatuur sneller kapot gaat of niet het gewenste schoonmaakresultaat geeft.

 

Stofzuigeronderhoud, een kleine moeite en een veel beter resultaat.

Tot enkele jaren geleden werden voor professionele stofzuigers door bijvoorbeeld Nilfisk nog onderhoudscontracten verkocht, tegenwoordig gebeurt dat nauwelijks meer omdat de kosten hiervan niet meer in verhouding staan tot de lage aanschafprijs van een nieuwe professionele stofzuiger. Maar dat betekent niet dat een stofzuiger niet meer onderhouden hoeft te worden! Dit kan u of iemand van de technische dienst in bijvoorbeeld een bedrijf of recreatiepark heel eenvoudig zelf doen. Houd altijd de ketel van de stofzuiger goed schoon en vervang de stofzakken bijtijds. Bij Wola verkopen we tegenwoordig steeds meer vliesstofzakken, deze zijn iets duurder maar hebben een betere filtercapaciteit en scheuren niet wanneer ze vol raken of er harde dingen worden opgezogen.
Zorg dat het stoffilter altijd goed schoon is en vervang deze elk jaar of minstens elke 2 jaar. Zo voorkomt u dat er vuil in de zuigmotor kan komen, of dat de vacuümmotor oververhit raakt door een verstopt stoffilter en daardoor kan verbranden. Als u deze adviezen volgt bent u altijd verzekerd van de optimale zuigkracht en werking en een goede hygiëne bij het gebruik van uw stofzuiger. Naast de stofzakken en (Hepa) stoffilters kunt u alle overige slijtende te vervangen stofzuigeronderdelen zoals een parketborstel, bij Wola natuurlijk ook snel uit voorraad en per stuk bestellen. Bovenstaande adviezen voor het onderhoud van een (professionele) stofzuiger gelden ook voor veegzuigmachines die u eventueel in gebruik heeft.

 

Schrobzuigmachines en veegmachines hebben absoluut onderhoud nodig

Een schrobzuigmachine of een batterij aangedreven veegmachine is voor veel bedrijven, recreatieparken, zwembad en sportaccomodaties, en zorginstellingen een aardige investering. Door deze één keer per jaar of vaker een onderhoudsbeurt te geven bent u verzekerd van een goede en juiste werking van een schrobzuigmachine en een schone en weer direct droge vloer na gebruik. De machine wordt tijdens een servicebeurt onderhouden, de mechanische onderdelen worden gesmeerd en de rubbers afgesteld en indien nodig vervangen. Op alle Cleanfix en Kärcher schoonmaakmachines biedt Wola u ook service abonnementen aan zodat het onderhoud niet vergeten kan worden en u altijd verzekerd bent van een juiste werking van de schoonmaakmachine. Bij onderhoud van Cleanfix schoonmaakmachines krijgt u jaarlijks ook gelijk een gratis Nen 3140 keuring op de door Cleanfix onderhouden machines. Bij een schrobzuigmachine is het van groot belang dat u altijd na het gebruik de schoon- en de vuilwater tank leeg laat lopen, de vuilwatertank schoonspoelt en daarna de klep open laat staan zodat de machine kan uitwasemen. En dat u of de medewerkers daarna met een doek de zuigmond afneemt om te voorkomen dat vuilresten en haren in de zuigslang kunnen komen, of zich afzetten op de zuigrubbers waardoor ze zouden kunnen vervormen. Ook is het zeer belangrijk om regelmatig het schoonwaterfilter af te spoelen en het vuilwaterfilter schoon te maken om de schrobzuigmachine hygiënisch en fris te houden. Dit gebruikersadvies is natuurlijk ook van toepassing op alle andere schoonmaakmachines die vocht opzuigen zoals waterzuigers, de Foamfix schuimreinigingsmachine en de Cleanfix en Kärcher stoomzuigmachines. Op deze manier blijft u er zeker van dat uw schoonmaakmachine goed blijft werken en een langere levensduur heeft.

Heeft u nog meer vragen over onderhoudsadviezen, wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt of een serviceabonnement afsluiten voor uw schoonmaakmachines: bel ons op 050-3129685
Meer nieuws


07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroep

10 Mar 2021
Een fris en goed begin

06 Jan 2021
Handen drogen met papier

15 Oct 2020
Goed ventileren voor zuivere lucht

21 Aug 2020
Beter schoon met microvezelDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.