Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Last van vliegen en wespen?

Dit jaar meer overlast door warme zomer en droog voorjaar

Net als afgelopen jaar hebben we in de zomer van 2019 veel overlast van insecten, het begon met vliegende mieren en daarna van vliegen en wespen. De omstandigheden voor deze insecten zijn dit jaar namelijk optimaal. Voor de vliegen geldt dat het warme en droge voorjaar en de warmterecords in juni en juli, een enorme vliegenplaag en daardoor veel overlast veroorzaken. Vliegen leggen hun eitjes in afval van etensresten, mest of dode dieren. Deze komen bij warm weer al uit na 8 uur, en na het verpoppen van de maden komt hier bij warm weer alweer een vlieg uit na 3 dagen! Eerder genoemde omstandigheden hebben er ook aan bijgedragen dat er veel wespenkoninginnen met succes een nest hebben kunnen bouwen. De warmte en de overvloedige aanwezigheid van insecten die voor de nodige eiwitten voor de larven zorgen, heeft geleid tot de groei van grote nesten waar zo’n 5000 wespen in kunnen zitten. En dit veroorzaakt overlast bij uw camping, recreatieplas, restaurant, ijssalon, kantine, slagerij maar natuurlijk ook gewoon bij u thuis op uw terras. 

 

Het gevaar van vliegen voor goede hygiëne

Omdat vliegen hun eitjes leggen in rottend afval, mest en dode dieren dragen vliegen allerlei vuil, bacteriën en schimmels met zich mee waar u en uw gasten niet mee in aanraking willen komen. Zij kunnen een gevaar vormen voor de volksgezondheid doordat ze in aanraking komen met de huid of vochtige oppervlakken zoals neus, ogen en open wonden. Ook poepen ze overal op waardoor oppervlakken vervuilen wat niet hygiënisch is maar er ook vies uitziet. En weet u hoe vliegen eten? Ze zuigen voedsel op via hun zuigsnuit. Vaste deeltjes vermengen ze eerst met speeksel om het op te kunnen zuigen. Wanneer u met voedsel werkt is het dus zeer belangrijk om contact zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kunt u doen door deuren en ramen gesloten te houden en alles goed af te dekken. Maar ook door afval en etensresten direct op te ruimen en afvalcontainers gesloten te houden. Wola kan dit probleem niet voor u oplossen maar wij kunnen u wel helpen met goede schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen om de boel goed schoon te houden. Ook leveren wij Electrische insectenvallen en een goed werkende vliegenval in groot en klein. Hierdoor ga je de overlast tegen, en met elke gevangen vlieg doorbreek je het vermeerderingsproces! 

 

Wespen zijn nuttig, maar wat te doen tegen de overlast

Wespen en hoornaars zijn nuttige dieren, ook voor ons. Ze vangen namelijk muggen en andere insecten om hun larven mee te voeden, en krijgen hier van de larven een zoetstof voor terug. Elk jaar in augustus en september als de larven volgroeid zijn gaan de wespen op zoek naar nectar en andere zoetigheid. En dat is het moment dat ze overlast gaan bezorgen op de terrassen, bij zwemplassen en zwembaden, bij ijssalons of op andere plekken waar u lekker buiten kunt eten of zitten. Dit jaar is deze overlast extra groot doordat de bloemen vroeg zijn uitgebloeid en er veel en grote wespennesten zijn. In sommige gevallen kunt u deze het beste laten bestrijden. Ook tegen wespen adviseren wij alles goed af te dekken en afval zoveel mogelijk direct op te ruimen en containers goed af te sluiten.  Om de overlast van wespen op het terras van uw ijssalon, horecabedrijf, recreatiebedrijf of andere plek waar u rustig wilt kunnen zitten zoveel mogelijk te beperken heeft Wola een goed werkende Wespenval Professioneel voor u. Dus bestel hem snel voor meer terrasplezier voor uw gasten en uzelf deze zomer en najaar.
Meer nieuws


21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis

06 Feb 2020
Bijhouden is ....

02 Jan 2020
Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

06 Nov 2019
Hoe een toilet geld op kan leveren

10 Oct 2019
Een schone was heeft invloed op uw gezondheid

04 Sep 2019
U verwacht toch ook dat het schoon is?

08 Aug 2019
Last van vliegen en wespen?© Wola BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.