Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Bijhouden is ....

Goed onderhouden en reinigen levert veel voordeel op


Bijhouden is het halve werk. Een spreekwoord dat vroeger vaak werd gebruikt en tegenwoordig nog zeer goed van toepassing is. Wanneer je materialen en gebouwen periodiek goed onderhoudt en regelmatig of dagelijks schoonmaakt, is het werk licht en snel gedaan. Helaas blijft het daar in de huidige tijd nog wel eens bij. Dat komt mede door de sterk toegenomen werkdruk in de zorg, scholen en kinderopvang, bij bedrijven en in gezinnen met werkende ouders. Maar vaak ook doordat de kosten van schoonmaak en onderhoud in veel gevallen zo laag mogelijk moeten blijven. Helaas schiet het regelmatig ontkalken er vaak bij in, terwijl dit juist een aantal belangrijke voordelen oplevert. Zowel qua resultaten als voor de totale kosten op langere termijn.

 

Bij regelmatig periodiek ontkalken een beter resultaat en minder werk


Ons drinkwater bevat kalk en andere mineralen. Wanneer je heet water gebruikt op tegels, glas wastafels, doucheruimten en kranen dan geeft dit kalkaanslag na het indrogen. Hierdoor ziet het sanitair er minder fraai uit, en verouderen materialen snel. Terwijl een mooie badkamer in een (recreatie)woning, een sanitaire ruimte op een camping of sport- en wellness-accommodatie een behoorlijke investering is. Ook vormt kalk op gladde materialen een ruwe laag waardoor vuil en ziekmakende micro organismen zich gaan hechten, niet hygiënisch dus. Ontkalken is daarom niet alleen erg belangrijk in de Foodindustrie, maar ook in een doucheruimte of een toiletpot. Gebruik geen bleekmiddel in een toilet want daarmee bleekt u alleen, verder niks. Wola adviseert dan ook om op regelmatige basis te ontkalken, en niet pas als het te laat is. Wanneer u dit regelmatig doet levert dit veel voordelen op. Uw sanitair of productieruimte zien er mooier uit en de dagelijkse reiniging zal beter en gemakkelijker gaan. En u heeft minder kosten vanwege een langere levensduur van het materiaal.

 

Hoe doet u dit nu?


Hoe vaak het nodig is om periodiek te ontkalken is natuurlijk heel verschillend. Dat is afhankelijk van het gebruik, de frequentie en uitvoering van de dagelijkse reiniging en de waterhardheid. Op de Veluwe waar zacht water is, of bij gebruik van een waterontharder, zit er weinig kalk in het water en zult u niet vaak meer hoeven ontkalken. Gebruik in ieder geval geen schoonmaakazijn, dit is een azijnzuur met een zwak ontkalkende werking en het bevat geen corrosieremmers waardoor het product materiaal aantast. Bovendien is het behoorlijk irriterend. Bij het gebruik van een ontkalker voor sanitair zoals Into Fresh, een ontkalker voor apparatuur zoals Lime Away of voor de Foodindustrie zoals Deptacid SM is het principe eigenlijk hetzelfde. De ontkalker kan alleen gebruikt worden op zuurbestendige materialen, al dan niet verdund met koud water. De ontkalker aanbrengen en na een inwerktijd van 10 tot 15 minuten het materiaal bewerken met krasvrije (doodlebug)pads. Vervolgens goed naspoelen met koud water. De ontkalkers van Wola zijn zo samengesteld dat ze ook een reinigende werking hebben, u hoeft dus niet eerst apart te reinigen. Op deze manier kunt u het ontkalken heel eenvoudig opnemen in de dagelijkse, wekelijkse of periodieke schoonmaak.

 

Met het juiste schoonmaakmiddel minder opbouw van kalk


Nadat de aanwezige kalk is verdwenen, is het verstandig om het juiste schoonmaakmiddel voor de dagelijkse schoonmaak van het te reinigen oppervlak te kiezen. Voor sanitair, doucheruimten en kleedkamers is de Wola Totaal het beste product dat u kunt gebruiken. Dit is een alkalische goed reinigende sanitairreiniger met een sterk complexerende werking. Dat betekent dat de opbouw van kalk door het gebruik van Wola Totaal wordt tegengegaan. Zo is het van belang voor elke toepassing het schoonmaakmiddel te kiezen dat hiervoor geschikt is, en niet zomaar een standaard allesreiniger. De producten van Wola zoals vloerreinigers en sanitairreinigers, maar ook wasmiddelen en schoonmaakmiddelen voor de foodindustrie, bevatten deze complexbinders allemaal. Hierdoor heb je een betere werking van het schoonmaak of wasmiddel en geen of minder opbouw van kalkaanslag.
Meer nieuws


06 Jan 2021
Handen drogen met papier

15 Oct 2020
Goed ventileren voor zuivere lucht

21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis

06 Feb 2020
Bijhouden is ....

02 Jan 2020
Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

06 Nov 2019
Hoe een toilet geld op kan leveren

10 Oct 2019
Een schone was heeft invloed op uw gezondheid© Wola BV, 2021. Ontwikkeld door Custom Website.