Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Beter schoon met microvezel

Schoonmaken kan op veel manieren

Op het moment dat een oppervlak moet worden schoongemaakt zijn er een heleboel manieren om dat te kunnen doen. Allereerst is het natuurlijk van belang wat de aard van de vervuiling is en hoe vies het oppervlak is. Daar zal je de keuze van het schoonmaakmiddel, de materialen en de gebruikte techniek op aan moeten passen. Daarnaast heb je in veel gevallen ook nog rekening te houden met het te reinigen materiaal, want dat moet natuurlijk niet worden aangetast. Maar ook het  dagelijks schoonmaken van vloeren, interieur en sanitair in gebouwen kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo zijn er een aantal keuzes te maken op het gebied van schoonmaakmiddelen afhankelijk van de toepassing, frequentie van schoonmaken, aard van de vervuiling en te reinigen materialen. Maar ook in welke schoonmaakmaterialen, machines, moppen en werkdoeken worden gebruikt. Bij het gebruik van vlakmoppen en werkdoeken is microvezel altijd een goede keuze!

 

Hoe werkt microvezel

Om dat beter te begrijpen is het van belang om te weten welke factoren samen van invloed zijn op het reinigingsresultaat. Volgens de Cirkel van Sinner zijn dat de factoren Chemie (het gekozen product), (inwerk)Tijd, Mechanische werking(schrobben, spuiten, boenen) en Temperatuur. Door optimaal gebruik te maken van deze 4 factoren bereik je het beste schoonmaakresultaat, vaak met de minste inspanning en de laagste kosten. Microvezel werkmaterialen bestaan uit lange chemisch gesplitste synthetische vezels die een schrapende werking hebben op de vervuiling (mechanische werking). En deze bundels vezels hebben gezamenlijk een capillaire werking waardoor vocht en vuil wordt vastgehouden in de doek. Microvezeldoeken moeten daarom ook klamvochtig of in sommige gevallen droog gebruikt worden (bijvoorbeeld bij een glasreiniger als alklanet). Maar vooral niet te nat. Daarom zijn microvezel werkmaterialen ook zeer geschikt om te gebruiken bij een sprayreinigingsmethode of een methode waarbij voor elke ruimte schone geïmpregneerde microvezeldoeken en vlakmoppen worden gebruikt. Zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen en de ambulancezorg, alhoewel daar steeds meer voor disposable microvezeldoeken en dweilen wordt gekozen.

 

Schoonmaken met microvezel en alleen water kan dat

Het antwoord hierop is nee. Water is namelijk helemaal geen reinigingsmiddel. Water heeft wel een belangrijke functie bij het schoonmaken namelijk het bevochtigen van het vuil en als transportmiddel. Water is dan de  drager voor losgeweekt vuil en wordt in dat proces gebruikt om het vuil mee af te voeren, en soms daarna ook nog als spoelmiddel om vuil en residu van schoonmaakmiddel mee weg te spoelen. Water heeft een oppervlaktespanning en bevat daarnaast ook mineralen. Je hebt bij het werken met microvezel nog wel wat reinigingsmiddel nodig, om de oppervlaktespanning weg te halen en te voorkomen dat je vlekken krijgt van mineralen zoals kalk bij het opdrogen. Ook voor het verwijderen van vetten en kalk heb je een reinigingsmiddel nodig. Omdat je bij het gebruik van microvezel doeken en vlakmoppen optimaal gebruikt maakt van de mechanische werking, is het wel aan te raden om weinig schoonmaakmiddel te gebruiken. Je maakt namelijk al goed gebruik van de schrapende (mechanische) werking, en de doek of vlakmop verzadigd anders ook te snel. Wanneer je de oppervlakken eerst insprayt met een verdunde reinigingsoplossing, maak je daarnaast ook nog goed gebruik van de inwerktijd en zal een goed resultaat zo makkelijk mogelijk worden behaald.

 

De keuze voor kwaliteit verdient zich terug

Bij Wola kiezen we altijd voor de beste kwaliteit. Dat zijn schoonmaakdoeken, glasmoppen en vlakmoppen van microvezel van 70% polyester en 30% polyamide met een hoog gramsgewicht. Microvezel materialen met een goede werkbreedte en doorgestikte randen, die wasbaar zijn op 60 of 90 graden afhankelijk van het product. Met deze topkwaliteit microvezel schoonmaakmaterialen kunt u beter en gemakkelijker werken, maar ze gaan ook langer mee. Zo zijn onze microvezel schoonmaakdoeken 500 keer wasbaar, en ze zijn ook voorzien van het Nordic Ecolabel. Door een lange levensduur en de goede resultaten is dit een goede keuze qua kosten, maar ook een hele duurzame. De microvezeldoeken kunt u wassen op een bontwasprogramma die voldoende spoelt met een bontwasmiddel, of in de hoofdwas. Gebruik geen wasverzachter omdat u daarmee de schrapende werking van de vezels en de capillaire werking verstoort. Ook leveren wij diverse disposable microvezeldoeken en vlakmoppen voor éénmalig gebruik in klinieken, zorginstellingen of sauna’s en sportaccommodaties.
Meer nieuws


23 Jun 2022
Het beste schoonmaakresultaat

21 Apr 2022
Investeer in fitte en gezonde werknemers

23 Mar 2022
Koop nu voordelig in

04 Feb 2022
Voorkom schimmels in de vaatwasmachine

07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroepDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.