0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Investeer in fitte, gezonde werknemers

Door gebruik van goede schoonmaakmaterialen en machines

Zoals in veel sectoren is er momenteel ook een groot tekort aan schoonmakers. Dat begint een behoorlijk probleem te worden. Niet alleen voor de schoonmaaksector maar ook voor die bedrijven met een eigen schoonmaakteam zoals campings en vakantieparken, of bijvoorbeeld hotels en sportaccommodaties. De gast of gebruiker verwacht toch dat het goed schoongemaakt is, dit is een essentiële voorwaarde voor de klanttevredenheid van uw gasten. Hierdoor neemt de fysieke en psychische belasting op het bestaande schoonmaakteam momenteel alleen maar toe, met een hoger risico op uitval bij schoonmakers vaak door zware lichamelijke belasting. En de schoonmaak dan maar uitbesteden is zeker ook geen optie, schoonmaakbedrijven hebben de mensen ook niet of kunnen geen kwaliteit leveren door te hoge werkdruk en personeelstekort. Investeer als bedrijf daarom juist nu extra in goede en ergonomische schoonmaakmaterialen en in schoonmaakmachines. Dat is altijd verstandig, maar in de huidige arbeidsmarkt absolute noodzaak!

 

Vakmensen kunnen niet zonder goede materialen

In andere sectoren hebben vakmensen ook goed gereedschap nodig om snel en efficiënt te kunnen werken. Maar zeker ook om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren en te voorkomen dat medewerkers uitvallen of zelfs arbeidsongeschikt kunnen raken als gevolg van te zware lichamelijke belasting. Dat is bij schoonmaken niet anders. 20 jaar geleden vertelden schoonmakers nog wel eens dat ze graag met een katoenen dweil wilden dweilen die dan met de hand gespoeld en uitgewrongen werd om die vervolgens al bukkend weer om een vloertrekker heen te slaan. Tegenwoordig begrijpt iedereen wel dat je beter, sneller en ergonomisch beter kunt moppen met een mopsysteem. Net als dat we in Nederland onze kleding niet meer met de hand hoeven te wassen, maar met een handige wasmachine die ook nog betere wasresultaten geeft.

 

Kwaliteit werkt niet alleen beter, het gaat ook langer mee

Er is wel veel verschil in kwaliteit tussen de goedkope, vaak Chinese schoonmaakmaterialen en de wat duurdere veelal in Europa geproduceerde goede kwaliteit werkmaterialen. Helaas zie je nog wel vaak mensen werken met slecht materiaal of zelfs met spaanse mopjes, terwijl je met bijvoorbeeld een topkwaliteit Ecolab Rasant vlakmopsysteem beter en sneller kunt dweilen met bovendien lagere lichamelijke belasting. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bezems, vloertrekkers, microvezeldoeken en werkmaterialen. Het schoonmaakmateriaal wat tijdens het schoonmaken wordt gebruikt heeft veel invloed op het resultaat en de mate van inspanning om het goed schoon te krijgen. De keuze voor ergonomisch goede werkmaterialen die de inspanningen van schoonmaakpersoneel verlichten is belangrijk om medewerkers fit en gezond te kunnen houden.
Bovendien gaat goede kwaliteit schoonmaakmateriaal veel langer mee en is daarmee ook een duurzame keuze met lagere kosten op de lange duur.

 

Gebruik van schoonmaakmachines

Om schoonmaak- en ander personeel hun werk langer en met plezier te kunnen laten doen zijn investeringen in schoonmaakmachines pure noodzaak. Na een lange zware werkdag in een productiebedrijf is het prettiger om snel en gemakkelijk kunnen vegen met bijvoorbeeld een Cleanfix veegmachine dan met de hand.  
Een groot vloeroppervlak reinigen gaat veel beter en sneller met een schrobzuigmachine van Kärcher professional of Cleanfix. En de vloer van een grote sporthal of winkelcentrum kan zelfs volautomatisch met de Cleanfix Schoonmaakrobot RA 660 Navi worden schoongemaakt.
Door de inzet van de juiste schoonmaakmachines wordt het werk lichter en voorkom je uitval van medewerkers door overmatige lichamelijke belasting. En het schoonmaakwerk kan ook sneller worden gedaan met betere resultaten bovendien.

 

 

 
Meer nieuws


23 Mar 2022 - Koop nu voordelig inVraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2023. Ontwikkeld door Custom Website

Deze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer