Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Schone handen, vanzelfsprekend toch?

Het gevolg van slechte handhygiëne

Veel virussen en bacteriën worden overgedragen via de handen, dit heeft uiteenlopende gevolgen. In de voedselbereiding kan dit leiden tot voedselinfecties en in de meer ernstige gevallen tot voedselvergiftiging. Maar wist u dat er wereldwijd elk jaar rond de 4 miljoen mensen enkele dagen langer in het ziekenhuis moeten liggen vanwege een infectie? En dat heeft natuurlijk behoorlijke gevolgen. Om te beginnen is het natuurlijk vervelend voor de patiënten, maar brengt dit ook veel extra kosten met zich mee. En dat zijn niet alleen de hogere zorgkosten, de lasten van de werkgever zijn ook hoger als werknemers langer ziek blijven. Dat is voor Wola niet anders dan voor uw bedrijf of instelling. En als zelfstandige bent u er natuurlijk ook bij gebaat om fit te blijven.  

 

Waarom is het zo belangrijk om de handen goed te wassen?

Door uw handen goed te wassen en te drogen helpt u het verspreiden van schadelijke virussen en bacteriën te voorkomen. Hierdoor probeert u bijvoorbeeld te vermijden dat er besmettingen met Salmonella of pathogene (ziekmakende) darmbacteriën in het voedsel terecht komen. Ook draagt dit bij om de verspreiding van ziekmakende virussen zo goed mogelijk tegen te gaan. In Nederland gaat het dan vaak om de griep, maar er zijn natuurlijk ook nog een hoop andere virussen die zeer ernstige gezondheidsschade of zelfs de dood kunnen veroorzaken. Bij Wola vinden we dit reden genoeg om na de internationale dag van de handhygiëne op 5 mei hier eens goed aandacht aan te besteden. Een goede handhygiëne draagt namelijk direct bij aan een betere gezondheid van uzelf en uw naasten of collega’s. Maar ook leidt goed handenwassen om dezelfde reden tot een lager ziekteverzuim.  

 

Gelukkiger door schone handen

Bovenstaande informatie vindt u ook terug in onderzoeken van de WHO en het RIVM, maar wist u dat mensen ook gelukkiger worden door schone handen? Dit komt door een betere gezondheid, maar vooral doordat het feit dat collega’s of andere gezinsleden goed hun handen wassen een stukje zekerheid geeft. Het is prettiger om te weten dat degenen waar u mee om gaat schone handen hebben, en om hier contact mee te hebben. Dat geld ook voor aanrakingen of het geven van een hand. Daarnaast geeft het een prettiger gevoel als contactpunten worden aangeraakt door mensen met schone handen, en zo draagt dit bij aan een gelukkiger gevoel.  

 

Hoe moet je je handen eigenlijk wassen?

Bij Wola vindt u voor elke situatie een geschikte oplossing om uw medewerkers, uw gasten en uzelf te kunnen helpen met goede handhygiëne. Het wassen van de handen doet u met een handzeep van uw keuze, uit een goede hygiënische zeepdispenser.  Het advies is om in een normale situatie hier minimaal 30 seconden voor te nemen. In de zorg en de voedingsmiddelindustrie adviseren we 40 tot 60 seconden de handen te wassen, en daarna de handen te desinfecteren gedurende 30 seconden. Met de spirigel complete gaat dit het beste, deze kan u ook gebruiken als alternatief voor tussendoor of als er geen water aanwezig is bij niet zichtbaar vervuilde handen. Behalve het goed wassen van handen is het om overdracht en besmettingen te voorkomen van groot belang om ze daarna goed te drogen. Dit doet u het meest hygiënisch en praktisch met gevouwen handdoekjes of handdoekrollen.

Wilt u weten wat Ecolab adviseert voor methode van het handen wassen, kijk dan naar onze handenwasinstructie.

 

Snel verdiend

Hoe is de situatie bij u? Door een kleine investering in het mogelijk maken van goede handhygiëne investeert u in het geluk van u en uw medewerkers of gasten. En zoals de onderzoeken hebben aangetoond, zijn de kosten hiervan al heel snel terugverdiend door een motiverende en prettige werkomgeving en lagere kosten van verzuim. Misschien iets om over na te denken?
Meer nieuws


21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis

06 Feb 2020
Bijhouden is ....

02 Jan 2020
Uitbesteden of beter zelf schoonmaken?

06 Nov 2019
Hoe een toilet geld op kan leveren

10 Oct 2019
Een schone was heeft invloed op uw gezondheid

04 Sep 2019
U verwacht toch ook dat het schoon is?

08 Aug 2019
Last van vliegen en wespen?© Wola BV, 2020. Ontwikkeld door Custom Website.