0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Griep, minder onschuldig dan u denkt

Waarom u griep en verkoudheid zou moeten willen voorkomen

Elk jaar krijgen we er in de wintermaanden weer mee te maken, griep en verkoudheid. De ene keer een wat mildere variant, maar helaas soms ook stammen waar je behoorlijk ziek van kan zijn. De meeste influenza soorten gedijen het best wanneer het koud is, dus ook bij droog winterweer. Een neusverkoudheid kunt u altijd oplopen, maar ’s winters en vooral wanneer het guur en vochtig is zal de kans op besmetting groter zijn. Ook zitten we in de winter met zijn allen vaak meer binnen, en veelal bij elkaar waardoor de kans op besmetting groter is. Mede daardoor zijn de pieken vaak het heftigst na een vakantieperiode wanneer de scholen en bedrijven weer gaan starten. Kunt u voorkomen dat u griep krijgt of verkouden wordt? Helaas kan Wola daar niet voor zorgen. Maar er zijn wel een aantal factoren waar u zelf wat aan kunt doen, waardoor u de kans kunt verkleinen om ziek te worden. En wie vindt het nu fijn om ziek te worden?

 

Risico’s voor de volksgezondheid

Een verkoudheid zien we vaak als iets onschuldigs, het is ook een virusinfectie maar dan van het neuslijmvlies. Vaak geen reden genoeg om ziek te zijn, maar van een stevige verkoudheid kun je toch  behoorlijk last hebben. Je kan er ook koorts door krijgen en het kan soms lang duren. In het slechtste geval kan er een luchtweginfectie of een longontsteking achter weg komen.

Bij de griep zijn er meerdere factoren waardoor de mate waarin je ziek wordt kan verschillen. Er zijn stammen waar je erg ziek van wordt, en stammen die wat milder zijn. Heb je weerstand tegen een virus uit een stam, zal je beter weerstand kunnen bieden tegen een afgeleide variant van die zelfde stam. Daardoor kun je soms jaren geen griep meer krijgen, maar op een gegeven moment opeens een keer een hele stevige griep. Dat betreft dan een andere stam, zo kan je zelfs wel 2 keer griep krijgen in één seizoen. In 2019 valt het tot nu toe gelukkig mee, maar afgelopen jaar hebben we een stevige griepepidemie gehad met 9500 doden als gevolg. De mensen die overlijden als gevolg van griep zijn vaak mensen met een wat mindere weerstand. We spreken dan vaak wel van een griepje, maar er zijn redenen genoeg om hier al het mogelijk tegen te doen. Daar kan Wola u bij helpen.

 

Impact op uw onderneming of instelling?

U heeft het vast al vaak meegemaakt, als er iemand ziek wordt heeft dat gevolgen in de organisatie.

Maar als er meerdere mensen tegelijk ziek zijn wordt het vaak knap lastig om het werk te kunnen blijven doen. Zeker in een kleiner bedrijf, instelling of op een school. Dat is bij Wola niet anders dan bij u. Hier komt nog bij dat we in 2019 in Nederland te maken hebben met een hele lage werkloosheid van 3.2%, en het bij een heleboel bedrijven, scholen of instellingen al een uitdaging is om alle functies in te vullen.

Wat kunt u hier nu aan doen?

 

Tips en adviezen van Wola voor het voorkomen van griep




Meer nieuws




Vraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2024. Ontwikkeld door Custom Website