0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Benieuwd waar u het schoonste toilet vindt?

Elk jaar organiseert het vakblad Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, dit jaar is alweer de 34e editie.
Er worden 4 contactvlakken onderzocht op bacteriologische verontreiniging (dus niet op zichtbare vervuiling): de toiletzitting, de spoelknop, de kraanknop en de deurklink en deze test wordt gedaan bij 150 toiletten.

Uit het onderzoek bleek dat dit jaar maar liefst 41% van de toiletten bacteriologisch schoon is en dat is een stijging van 2% ten opzichte van 2017 (39%)
Daar waar damestoiletten vaak het stempel smerig krijgen, blijkt uit het onderzoek dat dat juist meevalt: in de 4 onderzochte sectoren (Horeca, zorg, warenhuizen en openbare gebouwen) bleek het damestoilet (42% )  schoner te zijn dan het herentoilet (40%)

De horeca steekt met kop en schouders boven de andere onderzochte sectoren uit, de kans op een schoon toilet is 49%, de gezondheidszorg is een goede 2e met 42%. De openbare gebouwen zijn 3e geworden met 36% schoon en de warenhuizen/tuincentra/bouwmarkten eindigden als laatste met 29%.
Opvallende punten zijn dat een oud uitziende sanitairruimte ook brandschoon kan zijn, terwijl een fantastisch ogende ruimte ook besmette oppervlakken kan hebben. In sommige gevallen was de sanitaire ruimte keurig uitgerust met handzeep, toiletbrilreinigers en papieren handdoeken, maar als de dispensers leeg zijn mist dit natuurlijk zijn doel.

Conclusie: er is al veel vooruitgang geboekt de afgelopen jaren, maar er blijft altijd ruimte voor verbetering, zeker in de sectoren warenhuizen en openbare gebouwen.

Lees hier het hele onderzoek




Meer nieuws




Vraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2024. Ontwikkeld door Custom Website

Deze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer