Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Grill en BBQ schoonmaken

Voor een goede en gezonde bereiding

Bij het werken met voedsel is het van groot belang dat dit op de juiste manier gebeurt namelijk voedselveilig. Dat geldt voor de Horeca en Foodindustrie, maar natuurlijk ook bij het grillen of barbecueën. Zorg daarom altijd dat je het voedsel kan verwerken en bereiden op schone oppervlakken en met behulp van schone werkmaterialen. Dat betekent dat de grill, BBQ of rookkast na elk gebruik schoongemaakt moet worden. Dat is belangrijk voor de hygiëne en voor de gezondheid. Naast het belang om hygiënisch met voedsel te werken zitten er in rook(aanslag) en aangebrande etensresten namelijk schadelijke stoffen van hoog verhitte eiwitten (HCA’s), verhit zetmeel (acrylamide) en aangebrand eten (PAK’s). Ook voorkom je door je apparatuur na ieder gebruik schoon te maken dat etensresten in de materialen inbranden op het moment dat je de apparatuur weer gebruikt.

 

Combisteamers en rookkasten

Een Grillkast of combisteamer kan je inspuiten met een hoogalkalische grillreiniger en deze laten inwerken. Daarna met warm water en een krasvrije blauwwitte schuurspons afnemen en naspoelen. Bij het gebruik van grillreinigers en rookkastreinigers is het gebruik van handschoenen, beschermende kleding en een veiligheidsbril noodzakelijk vanwege de corrosieve en irriterende werking van deze producten.
Wola heeft tegenwoordig ook een niet-bijtende neutrale grillreiniger namelijk de Greaselift RTU van Ecolab! Voor een rookkast gebruik je een rookkastreiniger zoals de Kersia Deptal RH die je als schuimreiniger aanbrengt en na het inweken met hoge druk schoonspuit en naspoelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel combisteamers en rookkasten die een volledig automatisch reinigingsprogramma hebben en daarbij ook zelf de grillreiniger en naglansmiddel of de rookkastreiniger doseren.

 

BBQ of oven

Na het gebruik van de BBQ of een Oven moet de binnenkant natuurlijk ook weer worden schoongemaakt. Hiervoor is het van belang dat het apparaat voldoende is afgekoeld anders droogt de reiniger ook gelijk in. Vaak is het verstandig om het apparaat eerst te bevochtigen, dat komt de inweking van het schoonmaakmiddel ook ten goede. Gebruik op gelakt plaatmateriaal geen alkalische grillreiniger maar bijvoorbeeld de Wola Ontvetter of de absoluut veilige neutrale Greaselift RTU. De echte grillreinigers zoals de Wola Oven en Grill Foamcleaner zijn alleen geschikt om te gebruiken op alkalibestendige oppervlakken zoals RVS, gebakken geglazuurde keramische tegels en kunststoffen.

 

De roosters schoonmaken

Om hygiënisch en veilig eten te kunnen bereiden en om de eerder genoemde redenen is het absoluut noodzakelijk de BBQ of grillroosters en platen na elk gebruik weer schoon te maken. Ook dit kan door ze met een grillreiniger in te sprayen en na inwerking met warm water af te nemen. Maar het beste en gemakkelijkste resultaat bereik je door optimaal gebruik te maken van 2 belangrijke invloedsfactoren bij een schoonmaakproces, namelijk de combinatie van de juiste chemie (de grillreiniger) en de inwerktijd door het maken van een inweekoplossing. Maak in een grote bak een inweekoplossing van 10% grillreiniger in warm water (niet heet) en laat de roosters daar minimaal een half uur in weken. Afhankelijk van de vervuiling of bij een kortere inwerktijd kan er nog wat extra gedoseerd worden. Daarna kunnen de roosters eenvoudig worden schoongeboend met een krasvrije schuurspons, of indien nodig een groen gele schuurspons of RVS schuurbol. Daarna schoon spoelen met schoon water, nadrogen en uw grill of BBQ is klaar voor het volgende gebruik.
Meer nieuws


23 Jun 2022
Het beste schoonmaakresultaat

21 Apr 2022
Investeer in fitte en gezonde werknemers

23 Mar 2022
Koop nu voordelig in

04 Feb 2022
Voorkom schimmels in de vaatwasmachine

07 Jan 2022
De voordelen van een goede schoonloopmat

26 Nov 2021
Goed handenwassen blijft heel belangrijk

04 Nov 2021
De Recreatie Vakbeurs editie 2021

23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroepDeze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer

© Wola BV, 2022. Ontwikkeld door Custom Website.