0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Een schone toiletgroep

Lekker fris met een echt schone vloer

In veel toiletruimten ruikt het niet altijd zo fris als dat je graag zou willen. Ook niet nadat het toilet is schoongemaakt. Enerzijds kan onvoldoende ventilatie daar een oorzaak van zijn. Vanwege de onaangename geur maar ook vanuit het oogpunt van hygiëne, vocht en de gezondheid van de gebruikers, is het zeer aan te raden om dit goed voor elkaar te maken. Maar vaak ook zijn de vloeren niet goed schoon en zitten er resten van straatvuil, urine en andere vervuilingen in de poriën en de voegen van de vloeren. Waardoor er in veel gevallen een bedompte muffe geur achterblijft. Deze kan je natuurlijk gedeeltelijk maskeren door het gebruik van een luchtverfrisser en een zwaar geparfumeerd reinigingsmiddel, maar de oplossing is de bron aan te pakken door de vloer periodiek intensief te reinigen zodat de vloer weer schoon en fris is. In het verleden werd voor het maskeren ook vaak (veel) chloor gebruikt maar ook dat is een vorm van maskeren. Chloorbleekloog is namelijk een bleekmiddel en geen reinigingsmiddel. Door de oxidatieve werking tast het bovendien kleding, luchtwegen en materialen aan, en het is belastend voor het milieu. Ook heeft het chloorbleekloog wat u in de winkel koopt geen desinfecterende werking, wat helaas nog veel te vaak wordt beweerd.

 

Wat gebeurt er nu tijdens het dweilen van een vloer

Tijdens het dweilen van vloeren wordt een vloer gereinigd, maar blijft er ook vuil en residu van reinigingsmiddel achter op het oppervlak en in de voegen en de poriën van de vloer. Het is daarom ook beter om niet teveel schoonmaakmiddel te gebruiken en je aan de voorgeschreven dosering te houden. Op poreuze vloeren zoals vloeren met een antislipwerking die vaak in toiletgroepen, doucheruimten en kleedkamers liggen is dit effect nog sterker. Tijdens de volgende dweilbeurt dweil je dit residu grotendeels wel weer mee op, maar het aangezette vuil in de vloer blijft daar achter. Het gebruik van een geschikt schoonmaakmiddel voor vloeren in sanitair zoals de Wola Totaal of de Ecolab Maxx Magic 2 met extra bevochtigend vermogen geeft daarbij het beste resultaat. Ook is het belangrijk om voor een goed resultaat een goed vlakmopsysteem te gebruiken, waarmee je druk op het oppervlak kan zetten en die dankzij de combinatie van microvezel en katoen spoelbaar is maar ook het vuil goed opneemt.

 

De vloer goed schrobben en het vuile water weer opzuigen

Om een vloer in de toiletten echt goed schoon te krijgen is het noodzakelijk om de vloeren periodiek goed te schrobben en daarna het vuile water weer op te zuigen. Hierbij is het van belang om een wat hogere concentratie reinigingsmiddel te gebruiken en deze goed in te laten weken zonder indrogen (10 a 15 minuten). Dat kan ook weer prima met de Wola Totaal en de Ecolab Maxx Magic 2, maar bijvoorbeeld ook met een vloerstripper, een wat krachtigere keukenreiniger of industriële vloerreiniger. Of juist met een biologische sanitairreiniger op basis van bacteriën en enzymen zoals de Ecolab Kristalin Bio. (Randen waar het water weglekt kunt u gemakkelijk afdekken met rollen vuilniszakken, en een putje afdekken met een vuilniszak gevuld met wat water). Om vervolgens de vloer overal goed te schrobben met behulp van een schrobmachine, of anders met de hand met een goede harde luiwagen of een doodlebug steelscrubber met een brush pad. Daarna zuigt u het vuile water op met behulp van een waterzuiger, het schrobben van de vloer en opzuigen van het water  kunnen natuurlijk ook in 1 keer worden gedaan met een compacte schrobzuigmachine. Heeft u die niet en wel een putje in uw sanitaire ruimte of kleedkamer kunt u de vuile oplossing met een vloertrekker wegtrekken. Omdat er dan ook weer vuil water achterblijft is het dan wel nodig om de vloer daarna nog een keer met schoon water na te spoelen en daarna droog te trekken. Het naspoelen van vloeren moet ook altijd worden gedaan in bedrijfskeukens vanwege de verzeping van de vetten, en gebeurt ook veel in de sauna en zwembadwereld om echt schone vloeren te krijgen.

 

Gebruik goede schoonmaakmaterialen

Om goed en effectief schoon te kunnen maken is het van groot belang om goede en de juiste schoonmaakmiddelen voor de schoonmaakklus te gebruiken, maar ook om te investeren in goede schoonmaakmaterialen en schoonmaakmachines. Elke professional werkt beter en sneller met goed gereedschap en onder de juiste omstandigheden. Gek genoeg wordt bij het schoonmaken nog vaak gewerkt met Spaanse mopjes of draadjesmoppen, andere inferieure materialen bedoelt om af en toe thuis te gebruiken en slecht werkende machines met te weinig capaciteit. En vervolgens wordt er dan geklaagd over de resultaten. Een timmerman, monteur of schilder werkt toch ook met de juiste middelen om goed en tevens kosteneffectief te kunnen werken? Ook kost een periodieke grondige dieptereiniging de nodige tijd om het juiste resultaat te behalen, namelijk een schone, mooie en frisse ruimte. Bijkomend voordeel is dat de toiletruimte daarna weer betrekkelijk makkelijk en snel schoon te houden is tijdens de dagelijkse schoonmaak.

 




Meer nieuws




Vraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2024. Ontwikkeld door Custom Website

Deze website gebruikt cookies voor marketing en functionele doeleinden. Lees meer