Vragen? Bel ons: 050 - 312 96 85

webshop Wola B.V. 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

De uitstraling van een verzorgde vloer

Wanneer een bezoeker een pand binnen komt is de vloer onbewust een belangrijk onderdeel van de eerste indruk die iemand krijgt. Daarom is het van belang dat een vloer qua kleur, materiaalkeuze, onderhoud en schoonmaak aansluit bij wat je als bedrijf of (overheids)instelling wilt uitstralen. Zo geeft een blinkende natuurstenen vloer een uitstraling van luxe voor bijvoorbeeld een hele mooie winkel, showroom voor luxe auto’s of zakelijke dienstverlener zoals een advocaat of accountant. En kan er in andere situaties juist voor een doffe en donkere vloer gekozen worden vanwege design of esthetische motieven. In cafés en sommige modewinkels zal je juist vaker niet gelakte houten vloeren tegenkomen om een gezellige ongedwongen sfeer te creëren. Maar in alle gevallen geldt, de vloer moet verzorgd en schoon zijn om dit effect te bereiken!

 

Zomer vaak een goed moment voor onderhoud

Bij diverse instellingen, in de kinderopvang en bedrijven komen er vaak minder bezoekers tijdens de zomerperiode of zijn er vanwege de vakanties minder mensen aan het werk. En bijvoorbeeld scholen, theaters, dorpshuizen en sporthallen zijn soms enkele weken gesloten. Deze periode is dan vaak ook het perfecte moment om een dieptereiniging uit voeren op harde stenen vloeren. Om PVC of tapijt een keer echt goed te reinigen. Of om vloeren te strippen en opnieuw in de was te zetten. Maar er zijn natuurlijk ook sectoren waar het in de zomer juist hoogseizoen is zoals in de horeca, watersport en recreatie. Daar is buiten het seizoen vaak wel een moment om een periodieke dieptereiniging van vloeren en de keuken uit te voeren.

 

Verschillende vormen van vloeronderhoud

Tot een aantal jaren geleden was de belangrijkste vorm van vloeronderhoud het strippen en opnieuw in de was zetten van linoleum of marmoleum vloeren. Deze vloeren lagen in veel zorginstellingen, scholen en de kinderopvang maar ook vaak in dorpshuizen, kantoorpanden en theaters. Door de komst van nieuwe afwerkingen van linoleumvloeren en nieuwe soorten vloerwassen en strippers is het tegenwoordig vaak niet meer nodig om helemaal te diepstrippen en opnieuw in de was te zetten. Als dit bijtijds gebeurt, kan je een waslaag heel vaak prima topstrippen en weer topcoaten. Ook zijn er tegenwoordig machines en strippads waar je zelfs zonder het gebruik van een stripper een waslaag prima mee kan topstrippen. Ook harde stenen vloeren hebben onderhoud nodig, namelijk een periodieke dieptereiniging zodat ze weer tot in de poriën schoon zijn en er weer mooi en netjes uitzien. Dit kan je bereiken door een vloer in te laten weken met een zwaardere reinigingsoplossing met een stripper, industriële vloerreiniger of de Maxx magic 2. Na een goede inweking kan je de vloer dan schrobben en het vuile water weer opzuigen. Een soortgelijk effect bereik je ook met een stoomzuigmachine zonder chemie, maar dat kost vaak wel meer tijd. Een periodieke diepere reiniging is ook aan te raden bij sportvloeren, PVC vloeren en tapijt. Maar op deze vloeren zijn niet alle technieken toepasbaar, uw Wola adviseur kan u hier in adviseren.

 

Welke machines zijn hier geschikt voor?

Om dit periodieke reinigen en onderhoud goed en effectief te kunnen uitvoeren heeft Wola altijd een passende machine in het assortiment. Voor het schrobben en strippen van vloeren gebruikt u een low speed éénschijfsmachine en een waterzuiger. Deze functies kunt u ook combineren in een schrobzuigmachine, die u ook weer voor de dagelijkse of wekelijkse reiniging kunt gebruiken. U kunt nog makkelijker en beter schrobben met 1 van de machines uit de EdgeFix serie, dit zijn Excentrische vloerreinigingsmachines met een betere en diepere werking. Voor het reinigen met stoom hebben wij diverse stoomzuigmachines die niet alleen hygiënisch en tot in de poriën reinigen maar waarmee u het vuile water ook direct opzuigt. Een variant hierop is de Foamfix, dat is een schuimreinigingsmachine waarmee u kan inschuimen, schrobben en het vuil en water weer opzuigt. Voor een betere reiniging van tapijt adviseren wij een goede borstelstofzuiger en een geschikte tapijtreinigingsmachine te gebruiken. En natuurlijk kunt u met hogedrukreinigers en de juiste hulpstukken ook niet alleen wanden en objecten maar ook vloeren in natte ruimtes periodiek reinigen.

 

Makkelijk en eenvoudig onderhouden.

Wanneer u deze periodieke dieptereiniging minstens 1 keer per jaar uitvoert, levert u dat veel voordeel op. Er ligt weer een schone nette vloer die enorm bijdraagt aan uw uitstraling. En de dagelijkse onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden zijn eenvoudiger uit te voeren. Met een goede stofzuiger en een goed vlakmopsysteem of een geschikte schrobzuigmachine en bijvoorbeeld Wola vloer wordt uw vloer weer snel en gemakkelijk schoon en ligt hij er weer strak bij.

 
Meer nieuws


23 Sep 2021
Onderhoud uw schoonmaakmachines!

16 Aug 2021
Grill en BBQ schoonmaken

29 Apr 2021
Een schone toiletgroep

10 Mar 2021
Een fris en goed begin

06 Jan 2021
Handen drogen met papier

15 Oct 2020
Goed ventileren voor zuivere lucht

21 Aug 2020
Beter schoon met microvezel

01 Jul 2020
Zomer, de tijd voor vloeronderhoud

12 May 2020
Reinigen,... of toch desinfecteren

30 Mar 2020
Wat u van Wola mag verwachten tijdens de Coronacrisis© Wola BV, 2021. Ontwikkeld door Custom Website.